Jäsenmaksuun sisältyvät palvelut

Jäsenkiinteistö saa rahanarvoisia etuja jäsenmaksuunsa sisältyen. Kiinteistöä hoitavan isännöitsijän tai toimitusjohtajan sekä hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten toiminta helpottuu, kun tarpeelliset tiedot, neuvot ja ohjeet päätöksentekoa varten saa kiinteistöyhdistyksestä.

Puhelinneuvonta

Kiinteistöliiton neuvontapalvelut mm. lakineuvonta, talous- ja veroneuvonta, korjaus- ja tekninen neuvonta.  Energianeuvonta ajanvarauksella ajanvarauskalenteri

Suomen Kiinteistölehti

Valtakunnallinen kiinteistöalan ammattilehti, josta ilmestyy 10 numeroa vuosittain. Jäsenetuna mahdollisuus lukea maksutta viimeisin lehti myös verkossa www.kiinteistolehti.fi

Taloyhtiön omat nettisivut

Kiinteistöliitto tarjoaa jäsentaloille yhtiökohtaiset nettisivut. Taloyhtiösivut tehostavat asukasviestintää ja parantavat asukkaiden tiedonsaantia.
https://www.kiinteistoliitto.fi/jasensivut/laskurit/taloyhtiosivut/

Rakennuksen kuntosovellus RAKU -maksuton jäsenetu

Raku on taloyhtiöille suunnattu verkkosovellus, jolla voidaan laatia asunto-osakeyhtiölain mukainen kunnossapitotarveselvitys sekä myös asuinkiinteistön kunnossapitosuunnitelma. Raku on Kiinteistöliiton jäsentalojen käytettävissä maksutta jäsensivuilta kohdasta Laskurit ja sovellukset.

Edunvalvonta

Palvelemme jäseniämme vaikuttamalla päätöksentekoon ja valvomalla kiinteistönomistajien etuja. Liitto seuraa kiinteistöihin ja asumiseen kohdistuvien verojen ja maksujen kehitystä sekä lainsäädännön toimivuutta valtakunnallisella ja paikallisella tasolla.

Uutiskirjeet

Ajankohtaista asiaa ja käytännön ohjeita 8-12 kertaa vuodessa lainsäädännöstä, oikeuskäytännöstä, tariffeista, budjetoinnista, tilinpäätöksistä jne.

Jäsenalennukset

Yhdistyksen jäsenkiinteistöt saavat etuuksia ja alennuksia mm.
- Oomi Oy kiinteistön jäsenetusähkö vuosille 2022-2024. Sopimukseen liittyminen päättyi 15.12.2021.
   Perusmaksu 0 €/kk (alv 0%)
   Energian hinta 3,62 snt/kWh (verollinen hinta 4,48 snt/kWh)
   Uusi jatkosopimus 1.4.2022-31.12.2024 - LOPPUUNMYYTY
   Perusmasku 0 €/kk (alv 0%)
   Energian hinta 5,24 snt/kWh (verollinen hinta 6,49 snt/kWh)

- Kiinteistömedia Oy:n normaalihintaisista kirjoista, lomakkeista ja sähköisistä tuotteista -20 %
  Kiinteistömedia Oy
- DNA kaapeli- ja laajakaistapalvelut edulliseen jäsenhintaan
   DNA tiedote kaapeli- ja laajakaistapalveluista

- DOC Digi taloyhtiön asiakirjojen digitointipalvelu, Einari Pohjolainen
- Sopimusmeklarit: kiinteistönhuollon, siivouksen ja isännöinnin kilpailuttaminen
- Askotalo, Askonalue, kokoustiloista jäsenalennus -20% koodilla. Kysy koodi yhdistyksestä

Koulutus- ja jäsentilaisuudet

Kiinteistöyhdistyksen jäsenilleen järjestämissä koulutustilaisuuksissa käytetään luennoitsijoina valtakunnallisesti ja paikallisesti tunnettuja kiinteistöalan asiantuntijoita, jotka antavat tietoa ja vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin.

Kiinteistöliitto Päijät-Häme järjestää jäsenilleen yhteiskuljetuksia kiinteistöalan messutapahtumiin mm. Taloyhtiötapahtuma ja Kiinteistömessut.

Verkkokurssit - maksutta jäsentaloille

HTHJ - hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen antaa mainiot eväät taloyhtiön hallituksessa toimimiseen. Uuteen kurssikokonaisuuteen on koottu tärkeää tietoa taloyhtiön toiminnan eri alueilta hallituksen vastuista ja taloudenpidosta kiinteistön ylläpitoon saakka.

Toiminnantarkastuksen perusteet -verkkokurssi (HTHJPLUS) on suunnattu taloyhtiöiden toiminnantarkastajille ja toiminnantarkastajaksi haluaville. Kurssilta saa kattavat perustiedot toiminnantarkastuksen tekemiseen.

Hallituksen puheenjohtajana taloyhtiössä (HTHJPLUS) antaa tietoa, taitoa ja vinkkejä hallituksen puheenjohtajuuden menestykselliseen hoitamiseen.

Verkkokurssit ovat maksutta käytössä jäsentaloyhtiöiden edustajille.

Mobiilijäsenkortti

Mobiilijäsenkortti-sovelluksella voit soittaa suoraan Kiinteistöliiton neuvontapalveluihin. Jäsennumero on aina mukana puhelimessa. Saat neuvontaa ja voit ilmoittaa muuttuneista jäsentiedoista. Mobiilijäsenkortin kautta on helppo ilmoittautua yhdistyksen tapahtumiin.

Lakihelppi palvelee jäsensivuilla 24/7

Lakihelppi-verkkopalvelu on jäsentalojen hallitusten ja isännöitsijöiden käytettävissä.
Lakihelppi antaa vastaukset yleisempiin taloyhtiöissä ilmeneviin lakikysymyksiin nopeasti ja selkeästi kerrottuna.
Palvelu on käytettävissä arkipäivien lisäksi myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Lisätietoa Lakihelpistä

Kiinteistöliiton Lakibotti vastaaa kysymyksiin

Lakibotti on otettu vasta käyttöön ja sen opettamisesta ja koulutuksesta vastaavat Kiinteistöliiton lakimiehet. Voit esittää Lakibotille kysymyksiä taloyhtiön lakiasioista. Jos Lakibotti ei osaa vastata johonkin kysymykseen, niin bottia koulutetaan koko ajan, jotta jatkossa vastauksia saa yhä useampiin kysymyksiin.
https://www.kiinteistoliitto.fi/jasensivut/laki/lakibotti/

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.